Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Właściciele małego domku w rybackiej wiosce w Szkocji zwrócili się z prośbą do biura Oliver Chapman Architects o projekt rozbudowy, która pozwoli im cieszyć się widokiem na morze.

 

Odzyskany widok

Działka, na której stoi dom wraz z przybudówką została otoczona płotem, w którym jednak na końcu wycięto dużą część, aby nie zasłaniała widoku na morze, jaki widać przez duże szklane ściany pawilonu. Mimo że dobudówkę osłaniają inne budynki, jej wnętrze jest dobrze oświetlone – architekci ze szkła wykonali także część dachu. Foto: www.oliverchapmanarchitects.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji
Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji

Międzynarodowa Wystawa Architektury, zwana potocznie Biennale Architektury w Wenecji – to najważniej ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera