Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zbudowany w ubiegłym roku blok mieszkalny przy Rue du Nord w Paryżu jest pełen sprzeczności. Surowa, betonowa bryła oferuje niezwykle przyjazną przestrzeń, stworzoną z myślą o użytkownikach.

 

Przestrzeń dla każdego

W bloku przy Rue de Nord i o tym pomyślano. Dom nie ma sprzyjającej anonimowości klasycznej konstrukcji, złożonej z klatki schodowej i korytarzy, z których wchodzi się do mieszkań. Tu piętra są otwarte, przejść między podestami jest wiele, balkony, tarasy, łączniki, szerokie platformy, łączące schody do kolejnych mieszkań – wszystko to są przestrzenie wspólne, w których sąsiedzi mogą się spotkać, porozmawiać, poznać się – niektóre z podestów wyposażono w meble, stoły, krzesła, które zachęcają do spędzania czasu z innymi mieszkańcami.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rezydencja w kanionie
Rezydencja w kanionie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego wśród skał kanionu w stanie Utah opracowało biuro Spar ...

Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę
Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera