Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W domu, rozbudowanym w tym roku przez japońską pracownię Takeshi Hosaka architects została zatarta granica pomiędzy tym, co w środku domu, a tym, co na zewnątrz.

 

W kontakcie z naturą

Młodej rodzinie bardzo zależało na tym, by będąc w domu móc pozostawać też w kontakcie z naturą, słyszeć śpiew ptaków, czuć zapach drzew. Jak wspomina architekt – spełnienie tego zadania było bardzo trudne, ponieważ działkę z trzech stron otacza dość gęsta, mieszkaniowa i przemysłowa zabudowa, niedaleko biegną ulice – ogólnie teren nie jest zbyt atrakcyjny ani bogaty przyrodniczo.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom Wpisany
Dom Wpisany

Dom Wpisany – to projekt architektoniczny pracowni Modula Architekci. Autorzy szukali bryły, która z ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium H+H:  Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H
Webinarium H+H: Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera