Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W domu, rozbudowanym w tym roku przez japońską pracownię Takeshi Hosaka architects została zatarta granica pomiędzy tym, co w środku domu, a tym, co na zewnątrz.

 

Natura zimą i latem

Owa „śluza” połączyła domowników z otaczającym krajobrazem w niezwykle dla nich wygodny sposób – zasunąwszy szklane ściany mogą tu spędzać czas zimą, a latem są na zewnątrz, nie mając zarazem nawet wzrokowego kontaktu z sąsiednią zabudową czy ulicznym hałasem. Foto: www.hosakatakeshi.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera