Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Enric Batlle i Joan Roig zaprojektowali siedzibę główną urzędu regulacji rynku telekomunikacyjnego. Gmach stanął w 2010 roku w nowej, biznesowej dzielnicy Barcelony.

 

Praktyczna klatka

Użycie takiej metody ma oczywiście swoje zastosowanie: po pierwsze zewnętrzny stelaż chroni nieco wnętrze od słońca, osłania też instalacje, ale przede wszystkim nadaje na wskroś nowoczesnemu gmachowi takiego wyrazu, który pozwala mu lepiej dopasować się do okolicznej, w większości starej zabudowy. Dzięki temu biurowiec pozostaje unikalny, ale nie przytłacza swoim nowoczesnym wyglądem ceglanych fabryk. Foto: www.contemporist.com i www.batlleiroig.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera