Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Organizacja WWF znana jest na całym świecie ze swoich działań na rzecz ochrony przyrody. Nic więc dziwnego, że inwestując w budowę nowej siedziby, priorytetem projektu uczyniła ekologię.

 

Wejście przez jajo

W „jaju” znalazło się główne wejście do budynku, recepcja, główna klatka schodowa, stanowiska pracowników, obsługujących petentów (rozdzielone szybami, by nie dzielić dużej, jasnej przestrzeni). W pozostałej części budynku, w dalszych jego skrzydłach umieszczono biura pracowników WWF. Foto: http://rau.eu

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera