Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W XIX dzielnicy Paryża powstał budynek z mieszkaniami socjalnymi i biurami. Zaprojektowany przez biuro Dietmar Feichtinger Architectes.

 

Lśniące, matowe, przezroczyste

Architekci obłożyli ją poliwęglanowymi panelami o różnym stopniu przejrzystości. Jedne są szare, inne lśnią, jeszcze inne są przezroczyste lub matowe. To one nadały budynkowi wyjątkowej cechy: jego wygląd zmienia się w zależności od punktu widzenia patrzącego i w różnym świetle wygląda on inaczej.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera