Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wśród funkcjonalistycznych domów, zbudowanych przez twórców Bauhausu architekci z Pitsou Kedem Architects wznieśli willę, korespondującą z otoczeniem, ale zarazem współczesną.

 

Uporządkowany nad basenem

Liczący 550m2 powierzchni dom ma kształt litery „L”, a pomiędzy jego dwoma skrzydłami umieszczono basen, na który otwiera się większość pomieszczeń. Czytelny, uporządkowany podział elewacji przenosi się także do wnętrza, w którym układ pięter, miejsce klatki schodowej czy wejść po kolejnych pokoi zostało dodatkowo podkreślone czarnymi listwami.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera