Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


100-metrowa promenada stanowi “kręgosłup” przedszkola, zbudowanego we włoskim mieście Costa Volpino przez architektów z pracowni Lorenzo Noé Studio di Architettura.

 

Lodowa grota

Ich zamiarem było wywołanie w dzieciach poczucia wejścia do groty: od środka sala ma owalny kształt w nieregularnie rozłożonymi na ścianach i dachu oknami-świetlikami. Podłogę w sali wykonano z żywicy, co podobno dzieciom kojarzy się z lodem, wiec często udają, że znalazły się w skalnej, lodowej krainie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera