Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


100-metrowa promenada stanowi “kręgosłup” przedszkola, zbudowanego we włoskim mieście Costa Volpino przez architektów z pracowni Lorenzo Noé Studio di Architettura.

 

Kolory dla komunikacji

Poza salą gimnastyczną również wszystkie pozostałe pomieszczenia rozlokowano wzdłuż korytarza, od sal zabaw i nauki, przez szatnie i łazienki, aż po gabinety pielęgniarki czy pokoje pracowników. Wraz ze zmieniającymi się funkcjami owych pomieszczeń, zmienia się kolor korytarza, co nie tylko ułatwia orientację, ale i uatrakcyjnia wizualnie, ożywia przestrzeń.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera