Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biuro knerer und lang Architekten podjęło się renowacji stojącego w Dreźnie, mieszczącego akademik wieżowca. Ciężką, betonową bryłę zamienili w skrzący się, nowoczesny gmach.

 

Złoto-srebro

Pierwszym ruchem, jaki uczynili i który okazał się najważniejszy w całym procesie, było obłożenie elewacji budynku złotymi i srebrnymi panelami z aluminium. Złoty jest cały parter kilkunastopiętrowego gmachu oraz jedna z jego bocznych ścian, srebrne – pozostałe elewacje.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera