Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Uniwersytet w Helsinkach wzbogacił się w nowy gmach, który został wstawiony na dziedziniec pochodzących z początku XX wieku kamienic.

 

Falujący łącznik

Beton, stal i drewno, które dominują w salach Aleksandrii nie tworzą ponurego klimatu także dzięki przeszklonemu dachowi, który dostarcza do wnętrza mnóstwo światła. Charakter przestrzeni tworzy też łącznik, który komunikuje nowy gmach z już istniejącymi, któremu nadano opływowe, wijące się kształty. Foto: www.scandinavian-architects.com, www.arkdt.fi

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera