Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biuro NL architects dla chińskiego miasta Sanya zaprojektowało kompleks bloków mieszkalnych, które formą nawiązują do panującego w tym regionie klimatu.

 

Kuchnia na balkonie

Architekci wiele funkcji mieszkania wydobyli z czterech ścian na zewnątrz. Na dużych tarasach ulokowali i wbudowaną w posadzkę wannę, i urządzenia kuchenne, uznawszy, że w ciepłym, przyjaznym klimacie szkoda czasu na siedzenie w zamkniętym pomieszczeniu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera