Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Project Orange na dach ceglanego, poprzemysłowego budynku w brytyjskim Sheffield nałożyła „czapkę” w postaci wielkiej, czarnej, nieregularnej nadbudówki.

 

Lakoniczny, wyrazisty

Te same artystyczne idee przyświecały projektowaniu formy nadbudówki: architekci z Project Orange uznali, że lakoniczna, ale wyrazista i dynamiczna zarazem bryła dobrze wpisze się i w kontekst, i w potrzeby inwestora. Oczywistym też było, że nowa część nie będzie naśladowała starej, że musi się od niej stylistycznie odciąć.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera