Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Project Orange na dach ceglanego, poprzemysłowego budynku w brytyjskim Sheffield nałożyła „czapkę” w postaci wielkiej, czarnej, nieregularnej nadbudówki.

 

Drewno i kolor

Równie dynamicznie do na zewnątrz, projektanci ukształtowali wnętrze nadbudówki. Zygzakowate ściany, ukośnie biegnące schody, nisze okienne o różnej wielkości nadają znajdującym się tu pracowniom wyrazistego charakteru. Elementy wykończeniowe z drewna przełamano wstawkami w ostrych, żywych kolorach.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera