Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na maleńkiej działce wśród bardzo gęstej zabudowy centrum Tokio pracownia Naf Architect & Design zaprojektowała dom, maksymalnie wykorzystujący dostępną przestrzeń.

 

Trzy przestrzenie

Willę podzielono na trzy różne przestrzenie. Każda ma inną funkcję, każda ma też inny kształt i sposób budowania wnętrza. Dwie ostatnie kondygnacje – to prywatne mieszkanie właścicielki domu; pierwsze piętro zajęły pokoje dla rodziny gospodyni, parter – to przestrzeń gościnna.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera