Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Dolinie Romsdal w Norwegii, u stóp skały, zwanej Ścianą Trolli, powstał niewielki budynek, mieszczący restaurację i biuro obsługi turystów. Zaprojektowany przez biuro Reiulf Ramstad Arkitekter oddany został do użytku w ubiegłym roku.

 

Dla turystów

Dlatego też ulokowanie u stóp skały budynku, służącego obsłudze tłumnie tu wizytujących turystów było sprawą oczywistą. Jednocześnie prywatnemu inwestorowi zależało na tym, aby nowy obiekt nie zaburzył zanadto naturalnego, unikalnego charakteru tego miejsca.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera