Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Dolinie Romsdal w Norwegii, u stóp skały, zwanej Ścianą Trolli, powstał niewielki budynek, mieszczący restaurację i biuro obsługi turystów. Zaprojektowany przez biuro Reiulf Ramstad Arkitekter oddany został do użytku w ubiegłym roku.

 

Nie przeszadzać trollom

Zamieszkujące – jak mówią legendy – tę okolicę trolle nie powinny mieć pretensji do architektów o niestosowną ingerencję w ich krainę. W Dolinie Romsdal powstał budynek nowoczesny i wyrazisty, ale zarazem doskonale wkomponowany w otoczenie, nie zaburzający jego odwiecznego charakteru. Foto: www.reiulframstadarkitekter.no

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera