Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na pięciu różnych poziomach rozciąga się Centrum Zdrowia, zbudowane w katalońskiej wiosce La Garriga według projektu biura R+B José Miguela Roldána i Mercè’a Berengué’a.

 

Schowany pod ziemią

José Miguel Roldán, Mercè Berengué zaprojektowali więc obiekt, którego większa część znajduje się pod ziemią, ponadto od ulicy i sąsiadującego parku zasłoniętą lekką ścianą kurtynowa. Dzięki temu oczom przechodniów ukazuje się obiekt, który w najwyższym miejscu liczy zaledwie dwa piętra.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji
Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji

Międzynarodowa Wystawa Architektury, zwana potocznie Biennale Architektury w Wenecji – to najważniej ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera