Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na pięciu różnych poziomach rozciąga się Centrum Zdrowia, zbudowane w katalońskiej wiosce La Garriga według projektu biura R+B José Miguela Roldána i Mercè’a Berengué’a.

 

Z małych pawilonów

Cały budynek podzielono na kilka mniejszych, przenikających się pawilonów, rozlokowanych wokół niewielkich dziedzińców. Dzięki temu można było poszczególne budynki umieścić na różnych poziomach – dostęp do nich oraz ich nasłonecznienie umożliwiają właśnie owe patia i dziedzińce. Tym samym aż 60% funkcji obiektu znalazło się poniżej poziomu gruntu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nagroda Roku SARP 2019 – znamy laureatów
Nagroda Roku SARP 2019 – znamy laureatów

Nagroda Roku SARP – to ceniony, prestiżowy konkurs, w którym realizacje architektoniczne ocenia bran ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera