Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Tony Owen Partners na kamienistym wybrzeżu jeziora w australijskim mieście Gold Coast zaprojektowała biurowiec dla leżącego naprzeciwko Bond University.

 

Przewiewny

Pokoje biurowe w budynku rozlokowano wzdłuż otwartych galerii, osłoniętych tylko wielobarwnymi, lekkimi „żyletkami”. Takie otwarte korytarze można tu było zbudować ze względu na łagodny klimat Golden Coast. A mają one jeszcze tę zaletę, że doskonale ułatwiają naturalną wentylację wnętrz, zgodnie z zasadami budownictwa pasywnego, według których wzniesiono biurowiec. Foto: www.tonyowen.com.au, www.architecturenewsplus.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Filharmonia w Jekaterynburgu nowy projekt architektoniczny od Zahy Hadid
Filharmonia w Jekaterynburgu nowy projekt architektoniczny od Zahy Hadid

Filharmonia w Jekaterynburgu – to jeden z nowszych projektów architektonicznych pracowni Zahy Hadid, ...

Webinarium SSAB: Tworzenie innowacyjnych dachów i fasad zaczyna się od szwedzkiego oleju rzepakowego
Webinarium SSAB: Tworzenie innowacyjnych dachów i fasad zaczyna się od szwedzkiego oleju rzepakowego

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Respite Pavilion – niezwykły obiekt architektoniczny
Respite Pavilion – niezwykły obiekt architektoniczny

Respite Pavilion powstał w Irvine w Wielkiej Brytanii. Projekt architektoniczny tego niezwykłego obi ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera