Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biblioteka akademicka, miejskie archiwum, siedziba miejscowych archeologów i ogólnodostępne „Centrum Historyczne” znalazły się w zaprojektowanym przez biuro Feilden Clegg Bradley Studios gmachu w Worcester, w Wielkiej Brytanii.

 

Miedź i drewno

Elewacje Centrum pokryto miedzianymi płytkami, we wnętrzu dominuje beton i drewno, tworzące przestrzeń o stonowanej, ale pogodnej kolorystyce. Projekt biura Feilden Clegg Bradley Studios nie ograniczył się do budynku: zaplanowano też całe otoczenie gmachu, zakładając nasadzenie tu roślin tak, aby wokół wykreować przyjazne siedliska dla fauny i flory. Foto: www.fcbstudios.com, www.architizer.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera