Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Formę 11 domów, połączonych razem i ustawionych obok siebie nadali budynkowi socjalnemu projektanci z Tetrarc Architectes. 39 mieszkań zmieściło się w bloku w Nantes, we Francji, zbudowanym w ubiegłym roku.

 

Więcej światła

Priorytetem przy projektowaniu była chęć zapewnienia mieszkańcom maksimum światła słonecznego – to ten wymóg wpłynął na kształt budowli i zastosowane materiały. Najlepszą metodą nasłonecznienia mieszkań było zapewnienie im dostępu światła z dwóch przeciwległych stron.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera