Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


2 tysiące desek było potrzebnych, by zbudować aranżację wnętrza kawiarni Starbucks w japońskim mieście Dazaifu. Autorem tego nietypowego projektu jest Kengo Kuma.

 

Jak rzeźba

Mimo że idea użycia drewna wiąże kawiarnię z sąsiednią świątynią, Kuma nie chciał nawiązywać do bryły budynku religijnego. Mimo że działalność kawiarni skierowana jest przede wszystkim do przechodzących tędy pielgrzymów, architekt postanowił oderwać się stylistycznie od tradycji i wykreować nowoczesną przestrzeń.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera