Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wiedeńska pracownia ARTEC Architekten w swoim mieście zbudowała wielorodzinny budynek mieszkalny, zlokalizowany w niełatwym sąsiedztwie - obok generującego hałas wiaduktu.

 

Kolor na klatce

Pod owymi ekranami ukryto klatkę schodową, skonstruowaną według układu galeriowego. Ona jest jeszcze jednym buforem, chroniącym lokatorów od hałasu. Okna umieszczonych po północnej stronie kuchni wychodzą więc na galerię, nie bezpośrednio na zewnątrz. Dodatkowo klatkę schodową pomalowano na żywe, nasycone kolory, które ożywiają i dynamizują tę przestrzeń.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera