Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Australijska pracownia Andrew Maynard Architects na przedmieściach Melbourne zaprojektowała dobudówkę do niewielkiej, istniejącej willi. Wielość wymogów, które musieli spełnić architekci nie przeszkodziła w stworzeniu unikalnej bryły.

 

Światło i cień

I tak całą górną kondygnację niewielkie przybudówki pokryła naklejka, w której wycięto roślinny wzór (ma nawiązywać do wyglądu pobliskiego parku). Projekt udał się doskonale: poza planowanym zastosowaniem naklejki mieszkańcy uzyskali wzór, który we wnętrzu powoduje piękną grę świateł i cieni.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej
Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej

Dom we Wróżenicach – to projekt architektoniczny stworzony dla czteroosobowej rodziny marzącej o wyj ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera