Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Mająca swoje siedziby w Madrycie i Pekinie pracownia Aqso w Galway w Irlandii zaprojektowała willę i dynamicznym kształcie, złożonych z dwóch bloków.

 

Z widokiem

Ściany „wspinającej się” części także w dużym stopniu składają się ze szkła – otwarcie widoku na ogród i na łąki wokół był celem architektów. Aby jednak mieszkańcu zachowali poczucie intymności duże przeszklenia wyposażono z drewniane ruchome żyletki, które można ustawić tak, aby przechodnie nie zaglądali do okien lub by wnętrza nie nagrzewało nadmiernie słońce.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera