Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


220m długości ma most dla pieszych, zbudowany nad doliną w portugalskim mieście Covilha. Stalowo-drewniana konstrukcja powstała w 2009 roku wg projektu biura Carrilho da Graça Arquitectos.

 

Dla pieszych i rowerzystów

Most, zaprojektowany przez João Luísa Carrilho da Graçę jest dziś jedną atrakcji okolicy. Przeznaczony dla pieszych i rowerzystów, łączy dwa krańce malowniczej doliny. W projekcie priorytetem była malowniczość – kładka nie jest więc nie przebiega po linii prostej, ale faluje nad doliną, wygina się – a wszystko po to, aby pieszym dać możliwość podziwiania widoków, a i samą budowlę jak najładniej wpisać w pejzaż i ukształtowanie terenu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera