Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Jak wyjęty z rysunkowej bajki wygląda kompleks przedszkolno-szklony, zbudowany na szarym francuskim blokowisku według projektu pracowni Eva Samuel Architects and Associates.

 

Aluminium i róż

Budynek ma bardzo atrakcyjną formę, przypominającą futurystyczny obiekt ze starego komiksu. Obłożone panelami z jasnego aluminium elewacje urozmaicają nieregularnie rozłożone okna, obudowane grubymi, trójwymiarowymi ramami w kolorze... różowym. Choć wszystko to nadaje wyrazistego i radosnego charakteru, materiały i kształty dobrano głównie z myślą o kwestiach środowiskowych.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera