Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Otwarcie Olimpiady w Londynie tuż-tuż, a wokół obiektów sportowych powstają kolejne tymczasowe budowle. Jedną z nich jest pawilon „The Coca-Cola Beatbox”, dzieło pracowni Pernilla & Asif.

 

Ekologiczny

Poza funkcją „muzyczną” budynek otrzyma też zwracającą uwagę formę. Będzie pokryty białymi i czerwonymi panelami, które od elewacji pawilonu będą odstawać w różnych kierunkach, nadając mu formę nieregularnej, dynamicznej bryły. Elementy wykończeniowe mają być wykonane ze stali i aluminium, a taras na dachu będzie wyłożony drewnem. Po zakończeniu Igrzysk wszystkie materiały zostaną poddane recyklingowi.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera