Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


We współczesnej architekturze szpitalnej najczęściej pojawia się idea, by obiekty te za wszelką cenę szpitali nie przypominały. Podobnie myśleli projektanci z biura Behnisch Architekten, budując w Heidelbergu oddział Narodowego Centrum Leczenia Chorób Nowotworowych.

 

Światło i powietrze

Serce budynku stanowi rozległe atrium, w którym zbiegają się wszystkie strefy szpitala. Otwarta przestrzeń, dużo światła i powietrza – takie priorytety postawili sobie architekci, dlatego poza atrium na terenie szpitala znalazło się wiele innych rozległych i wygodnych miejsc, w których można usiąść, porozmawiać.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera