Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pierwsze, zbudowane od podstaw muzeum w Kanadzie niedawno zostało rozbudowane. Wzniesiony w pierwszych latach XX wieku ozdobny gmach, dzięki wizji pracowni PKG Joint Venture Architects otrzymał nową część.

 

Na widoku

Szklany prostopadłościan, który uzupełnił ceglany budynek jest widoczny z daleka nie tylko dzięki ulokowaniu na wzgórzu i na osi prowadzącej pod górę ulicy, ale i z powodu kontrastu z historyzującą budowlą. Ceglane elewacje z gotyckimi oknami lekki uzupełnił stalowy szkielet podtrzymujący przezroczyste ściany.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera