Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W północno-wschodniej Austriii, w powiecie St. Pölten-Land powstał pawilon, mieszczący kilka gabinetów lekarskich oraz małą aptekę. Przeznaczony jest dla miejscowej ludności, ale... trudno go znaleźć.

 

Aby nie zepsuć parku

Zadania zaprojektowania takiego obiektu podjęli się architekci z pracowni X Architekten, a że do dyspozycji dostali działkę, położoną w parku, postanowili zminimalizować jej ingerencję w okolicę. I zdecydowali się na krok banalny, a zarazem radykalny – zewnętrzne ściany pawilonu obłożyli lustrami (a dokładnie polerowanym panelami ze stali).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera