Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Heike Mutter i Ulrich Genth w niemieckim Duisburgu zaprojektowali kolejkę górską... dla pieszych. Sięgająca nawet 50m konstrukcja łączy w sobie cechy rzeźby i obiektu rekreacyjnego.

 

Wielka atrakcja

Kolejka górska dla pieszych nie tylko wniosła nową jakość, stała się lokalną atrakcją i lubianym miejscem spacerów, ale też przysłużyła się dosłownie oczyszczeniu pofabrycznego terenu. Cynk, którym zabezpieczono stal z konstrukcji pochodził z resztek i odpadów z okolicznych zakładów przemysłowych. Foto: Thomas Mayer (thomasmayerarchive.de), www.phaenomedia.org

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera