Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Szkolno-przedszkolny kampus, zlokalizowany na Mahattanie wzbogacił się o nowy obiekt. Aby wszyscy zainteresowani mogli wygodnie korzystać ze szklonych budynków, pracownia Macrae-Gibson Architects zaprojektowała specjalny łącznik.

 

Ażur na stelażu

Przestrzenie pomiędzy belkami szkieletu wypełniono nieregularnie ułożonymi panelami z perforowanej blachy, proszkowo pomalowanej na cztery kolory (wszystkie z gamy błękitów i szarości). Prostokątne i trapezoidalne panele są ażurowe, więc po zmroku przenika przez nie światło z wnętrza łącznika, co nadaje budowli wyjątkowego charakteru.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera