Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Szkolno-przedszkolny kampus, zlokalizowany na Mahattanie wzbogacił się o nowy obiekt. Aby wszyscy zainteresowani mogli wygodnie korzystać ze szklonych budynków, pracownia Macrae-Gibson Architects zaprojektowała specjalny łącznik.

 

Kolorowa wstawka

Łącznik na terenie szkoły na Manhattanie nie jest właściwie budynkiem –ma ażurowe ściany, lekką konstrukcję, chroni od deszczu, ale nie od zimna. Jednak jego przemyślana forma nadaje mu charakter czegoś więcej niż tylko utylitarnego obiektu infrastruktury. Prosty.i metodami i niewielkim kosztem powstał tu radosny, kolorowy, nowoczesny i w pełni funkcjonalny obiekt. Foto: http://m-ga.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera