Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zespół dwóch pracowni: szwedzkiej White Arkitekter i brytyjskiej Sprunt w 2009 roku wygrał konkurs architektoniczny na projekt Centrum Kultury, ulokowanego na molo w miejscowości Southend-on-Sea. Obiekt niedawno oddano do użytku.

 

W kurorcie

Southend-on-Sea położone jest (jak sama nazwa wskazuje) nad samym morzem, w brytyjskim hrabstwie Essex. Od początku XIX wieku miejscowość jest znanym kurortem, którego jedną z najważniejszych atrakcji jest wpisany na listę zabytków, najdłuższy w Europie pirs, czyli molo w formie sztucznego nabrzeża.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera