Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zespół dwóch pracowni: szwedzkiej White Arkitekter i brytyjskiej Sprunt w 2009 roku wygrał konkurs architektoniczny na projekt Centrum Kultury, ulokowanego na molo w miejscowości Southend-on-Sea. Obiekt niedawno oddano do użytku.

 

Projekt konkursowy

Ogłoszony w 2009 roku konkurs na gmach Centrum Kultury, które miało się znaleźć na pirsie, był elementem procesu odbudowy zniszczonej budowli. Duet dwóch pracowni White Arkitekter + Sprunt wygrali go, proponując obiekt, harmonizujący z nadmorskim otoczeniem i pojawiającymi się w okolicy materiałami budowlanymi.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera