Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zespół dwóch pracowni: szwedzkiej White Arkitekter i brytyjskiej Sprunt w 2009 roku wygrał konkurs architektoniczny na projekt Centrum Kultury, ulokowanego na molo w miejscowości Southend-on-Sea. Obiekt niedawno oddano do użytku.

 

Z klocków

Przy opracowywaniu konstrukcji budowli architekci współpracowali z biurem inżynieryjnym Price & Myers, które zaprojektowało system elementów, z jakich później złożono na miejscu budynek (poszczególne części konstrukcji zostały wyprodukowane w zakładach na terenie doków w Tilbury, przywiezione na pirs i tu za pomocą dźwigów złożone w całość).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera