Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja Marisol w hiszpańskim Cadreita ma nową siedzibę: świetlisty, przeszklony pawilon od ulicy oddziela nietypowy płot z zielonych sztachetek. Całość jest projektem biura Vaillo + Irigaray.

 

Miękko, płynnie

Miękkość, płynność, przestrzeń i powietrze – to chcieli mieć zleceniodawcy w nowym budynku, takie zapotrzebowanie zgłosili architektom. I ci, zgodnie z zaleceniem, zaprojektowali obiekt, który, jak sami to określają, ma więcej wspólnego ze strukturą płynu czy żelu niż z kartezjańską geometrią.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera