Za zielonymi sztachetkami - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja Marisol w hiszpańskim Cadreita ma nową siedzibę: świetlisty, przeszklony pawilon od ulicy oddziela nietypowy płot z zielonych sztachetek. Całość jest projektem biura Vaillo + Irigaray.

 

Pawilon z dachu i podłogi

Na liczącej 596 m2 działce w 2009 roku powstał pawilon, którego opis może być bardzo krótki: to właściwie tylko podłoga i dach, wsparty na licznych, cienkich, czasem lekko ukośnych słupach. Przeszklone elewacje pozostają praktycznie niewidoczne.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowoczesny dom jednorodzinny na pochyłej działce
Nowoczesny dom jednorodzinny na pochyłej działce

Nowoczesny dom jednorodzinny projektu Łukasza Lewandowskiego stanął kilka lat temu w Rybniku. Na pro ...

Villa Metro – porządek w chaosie
Villa Metro – porządek w chaosie

Villa Metro – to nowoczesny i ekologiczny biurowiec, który stanął w zbiegu kilku wyjątkowo ruchliwyc ...

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera