Za zielonymi sztachetkami - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja Marisol w hiszpańskim Cadreita ma nową siedzibę: świetlisty, przeszklony pawilon od ulicy oddziela nietypowy płot z zielonych sztachetek. Całość jest projektem biura Vaillo + Irigaray.

 

Otwarta przestrzeń

Pawilon wewnątrz jest otwarty, choć zmienia kształt, jakby płynął, wszystkie jego przestrzenie są tak samo dostępne. Pawilon pełni rolę restauracji, klubu, miejsca spotkań – dlatego ta otwartość i przyjazność jego przestrzeni była bardzo ważna w projekcie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego
Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego

Wyniki konkursu architektonicznego na projekt osiedla w programie Mieszkanie Plus w Krakowie ogłoszo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera