Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kunsthalle w Zurichu zostało rozbudowane i zmodernizowane według wspólnego projektu dwóch pracowni: Gigon/Guyer Architects i Atelier WW. architekci połączyli stare budynki z nowymi.

 

Plus dwa piętra

Tu galeria dostała do dyspozycji XIX-wieczny budynek dawnego browaru, który trzeba było rozbudować (był za mały) i dostosować do wymogów instytucji sztuki. Zajęli się tym architekci z pracowni Gigon/Guyer Architects i Atelier WW. starając się zachować jak najwięcej z charakteru budynku rozbudowali go o dwa piętra.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera