Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowozelandzka pracownia GASS Architecture Studios stworzyła projekt mieszkalnego pawilonu, który stanął w Johannesburgu. Choć nowoczesny, zaskakująco dobrze komponuje się z naturalnym otoczeniem.

 

Dająca osłonę

Westcliff Pavilion, bo taką nazwę nosi dom, stanął wśród zieleni na obrzeżach Johannesburga, jednak w pobliżu innych zabudowań oraz niedaleko szosy. Architekci postanowili tak skomponować bryłę willi, aby osłoniła mieszkańców od niedogodności, a zarazem dobrze wpisała nową inwestycję w bezpośrednie sąsiedztwo.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera