Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowozelandzka pracownia GASS Architecture Studios stworzyła projekt mieszkalnego pawilonu, który stanął w Johannesburgu. Choć nowoczesny, zaskakująco dobrze komponuje się z naturalnym otoczeniem.

 

Kamień i deski

Poza stalą w budowli pojawiają się naturalne materiały: podłoga oraz otaczający dom taras wykonane zostały z desek drewnianych, zaś główne ściany, określające kształt domu – to ułożone z kamieni panele. Zarówno drewno, jak kamienie pochodzą z najbliższej okolicy domu, z miejsca, w którym stanął.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera