Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia QARTA Architektura zamieniła zbudowane w latach 60. zabudowania przy stadionie Tyršův w Opawie budynki w nowoczesny obiekt sportowy z pełnowymiarową bieżnią.

 

Nowoczesność na boisku

Właśnie dzięki temu, że stare budynki zyskały zupełnie nową twarz, także przejrzysta dobudówka zaczęła doskonale do nich pasować. Jego lekka sylwetka, wsparta na ukośnych i cienkich słupach nie tylko poszerzyła funkcje wnętrza, ale całej bryle dodała nieco „futurystycznego” wyrazu. Foto: www.qarta.cz

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera