Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


The Outlook – taką nazwę nosi zaprojektowany przez biuro Cepezed Architects w Schiphol-Centrum, miejscu zlokalizowania m.in. dużego lotniska i stacji kolejowej.

 

Prostota i blask

Pawilony otrzymały bardzo prostą formę: gładkie i lśniące elewacje składają się ze szkła oraz poziomych pasów dzielących kondygnacje, a wykonanych z ciemnego kamienia. Architekci nie użyli żadnych detali, ozdób, pozbawili ściany nawet pionowych podziałów – wszystko po to, by zachować ich czystą, klarowną, elegancką formę.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera