Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na południowym brzegu jeziora, na terenie parku w mieście Videbæk w Danii pracownia Henning Larsen stworzyła pawilon, przeznaczony na kawiarnię.

 

Minimum środków

Jak określają to sami projektanci, pawilon to dwie płaszczyzny (dach i podłoga), połączone szklanymi ścianami oraz biegnącą wzdłuż elewacji kompozycją z ukośnych, szerokich podpór. Całość utrzymana została w bieli, co na tle zieleni parku dodało budowli wyrazistości.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny w lesie
Dom jednorodzinny w lesie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego w Klementowicach niedaleko Puław – to dzieło biura biu ...

Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów
Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2018. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice
Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera