Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na południowym brzegu jeziora, na terenie parku w mieście Videbæk w Danii pracownia Henning Larsen stworzyła pawilon, przeznaczony na kawiarnię.

 

Ikona z parku

Niewielki pawilon, podzielony na zabudowaną ścianami część zaplecza oraz rozległy taras szybko stał się elementem rozpoznawczym całego parku. Widać go doskonale na tle drzew, odróżnia się od tafli wody, nad którą stoi. Ale zarazem bryła pawilonu pasuje do otoczenia, nie wydaje się intruzem w parkowym otoczeniu. Foto: www.henninglarsen.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera