Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Francuska pracownia JKS oraz biuro projektowe FUGA wspólnie dokonali modernizacji XIX-wiecznego domu, stojącego w alpejskiej wiosce. Zbudowali w ten sposób pomost między XIX a XXI wiekiem.

 

Ze szczelinami

W alpejskich stodołach pomiędzy deskami są szpary, aby lepiej schło siano w nich zgromadzone. Tu też takie szpary zostawiono – ale między nimi ukryte są szyby, a przez szczelni do wnętrz wpada światło.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera